Látogatás Sepp Holzer ausztriai farmjára

     „A permakultúra olyan mezőgazdasági termelő rendszerek tervezése, és működtetése, amelyek rendelkeznek a természetes ökoszisztémák változatosságával, stabilitásával és rugalmasságával. Az emberi közösségek és a természetes táj olyan integrációja, mely lakóinak biztosítani tudja az élelmet, energiát, lakást és egyéb anyagi, és nem anyagi szükségleteit.” Bill Mollison
     Modernkori gyakorlati úttörőjének Sepp Holzer ausztriai gazdálkodót tartják, aki a saját gazdaságát az 1960-as években szervezte meg ezen elvek alapján. Wikipédia
     Sepp Holzer ma a világ egyik legtapasztaltabb permakultúrás gazdálkodója. Érdemes utána nézni munkásságának és élőben látni az általuk elért csodálatos eredményt.

      Sepp Holzer német nyelvű weboldala ezen a hivatkozáson érhető el.
      Az egynapos látogatás részletes programja angol nyelven letölthető itt.

     2012. június 9-én egy ilyen egynapos látogatáson veszünk, vehetünk részt, ahol a német nyelven nem tudók számára magyar nyelvű tolmácsolás segíti a jobb megértést.
     Bár az eredeti terv egy közös buszos utazás volt, végül olyan döntés született, hogy inkább több autóval indulunk útnak és telekocsikat szervezünk. Jelenleg Budapestről, Sopronból, Szombathelyről vannak helyek kocsikban.
     Pap Jánosnak köszönhetően lehetőség van arra, hogy pénteken és szombaton Salzburgban aludjunk a Rudolf Steinter házban. Salzburgban szabad program, városnézés, batyus vacsora, beszélgetés.
     Az árak. Maga a június 9-i látogatás, amely reggel 9-től, este 17 óráig tart kb. 25000 forintba fog kerülni. A többi költség egyéni. Az útitársak egymás közt állapodnak meg a benzinköltség-hozzájárulásról. Budapestről számolva, négy fő egy autóban, az fejenként kb. 15000 forint. A salzburgi szállás ingyenes, viszont valami adományt hagyhatunk majd ott.

     Jelenleg (2012. 06. 05.) csak megüresedő helyekre lehet jelentkezni (KÉREM, CSAK akkor, ha biztosan jössz).
     Gyermekeknek 50-100 % kedvezmény van. (ld. részletesen itt, az egynapos program német nyelvű leírásánál).

Üdvözlettel: Alexander (további kérdés esetén)   Jelentkezem a látogatásra

nevem:
e-mail címem:
Az üzenet szövegébe kérlek írd be:

  • hány fő nevében jelentkezel;
  • saját járművel jönnél-e és elhoznál-e mást is, vagy inkább csatlakoznál máshoz;
  • honnan, melyik településről indulnál.

  •   Ide meg beírom csupa kisbetűvel, hogy mennyi kétszer négy!
    A helyes válasz:
     

    Copyright © 2010-2021  Alexander     ::     alexander@mindegy.org     ::     template design by WebTanar.hu